The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

'Lika rösträtt... för män'

Har ni följt hela cirkusen nyligen, där Moderaterna förvränger historia? Där de påstår sig 'historiskt ha stått upp för lika rösträtt, mot apartheid...'? Visst är det ganska humoristiskt egentligen hur nya Moderaterna försöker skriva om sin egen mindre smickrande historia.

Jag är glad över att det har varit högljudda protester och röster som har tillrättavisat Moderaterna. Att de som vet sanningen faktiskt upplyser dem som inte vet om den.

Det roligaste är ändå kvällens reportage i Rapport där Moderaternas talesman pressas i frågan kring huruvida Moderaterna anser sig själva ha varit drivande i kampen för lika rösträtt och mot apartheid. Hans svar är klockrent: 'Moderaterna var med i införandet av lika rösträtt... för män.'
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 COMMENT(S):

Inte nog med att de roffat åt sig titeln "arbetarparti" som i "Sveriges nya arbetarparti" nu håller de dessutom på och skriver om sin egen historia. Jag läste om det här på en annan blogg också och i kommentarsfältet hade en person gjort en tydlig uppställning av moderaternas konsekventa Nej-inställning.

Här är inlägget plus kommentaren i fråga: http://zettermark.blogg.se/2011/october/den-lilla-skillnaden-mellan-att-var-for-och-e.html#comment

 

Jag instämmer. Det är inte ok att roffa åt sig äran av andras hårda arbete och slit genom åren. Det roliga är ju att det kommer att dröja minst 2 år innan felet i Moderaternas idéprogram rättas, om det ens gör det. För jävligt.