The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Första dag på psykiatrisk avdelning

Jag dog lite inombords när alarmet började skrika klockan halv sex i morse. Att pendla är aldrig kul. Beckmörkt utanför, men som tur är med en temperatur ännu över nollstrecket. Jag är nöjd så länge jag slipper långkalsongerna.

Efter bara en dag på psykiatrisk avdelning, vill jag nog inte säga alltför mycket. Det är i alla fall ett helt annat sätt att arbeta på. Det är också en helt annorlunda repertoar av frågor som ställs till patienten, självklart också beroende på vilken avdelning som man hamnar på. Hör du stämmor? Ser du nakna kvinnor och sköldpaddor i rummet? Har du tänkt på att ta ditt liv?

Det blir säkert två intressanta veckor, sedan får erfarenheten utvisa ifall psykiatrin ska stå kvar på min "tänkbara specialistomr." eller strykas över. Nu ska jag rulla ihop och läsa lite akut psykiatri.

1 COMMENT(S):

Bra erfarenhet vilket som! :-)

Jag pendlade fem mil enkel (med buss) hela gymnasiet. Det var drygt som faen. Speciellt under praktiken när man började 07 och fick åka med bussen 05 och ÄNDÅ kom fem minuter för sent varje gång och fick sig en liten avlusning. ^^