The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"I would go through all this pain"

En vecka av praktiken har snart passerat och jag hoppas på att jag har blivit klokare. Min läkare påminner väldigt mycket om en gammal mentor jag har haft, det känns väldigt tryggt. Den socialmedicinska aspekten är ständigt närvarande och en god läkare måste erkänna den delen av sjukdomsförloppet också. Det räcker inte med den riktiga antibiotikakuren som dräper bakterierna. Det är inte vad patienterna kommer minnas.

Man har lite mer tid att fundera över saker och ting igen. Som en vän så riktigt anmärkte, praktiken aktiverar en massa tankar om framtiden; vad, hur, när och om. Det får mig att undra om mina armbågar är tillräckligt vassa. Det är svårt att förändra sin personlighet och det tar tid. Men medvetenhet är ett första steg mot varje förändring, så har det alltid varit för mig. Vill jag, så kan jag.

Avslutningsvis vill jag säga att nedanstående cover på Bruno Mars "Grenade" är den absolut bästa och renaste som jag har hört. Violinen skär in i själen. 

0 COMMENT(S):