The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Onsdagen den 24 augusti 2011

Fjortonde dagen

Lättsam dag. Vi hade bestämt oss för att besöka de olika delstaternas officiella marknadsföringsbutiker, där karakteristiska produkter för respektive delstat såldes. Jag är trött på att pruta och har aldrig varit bra på det heller, snarare urusel. Där är tämligen fasta priser, finare butiker istället för gatumarknader och fin paketering. Jag är nog mer bekväm med det. Inbillar mig också att det är bättre kvalitet, men det är ju med största sannolikhet samma saker som säljs där.

Idag besökte vi även Lotustemplet, Bahai religionens högsäte i New Delhi. Det är ett fantastiskt byggnadsverk, med en yttre form av en gigantisk lotusblomma med en strålande vacker trädgård som omger templet. Det råder absolut tystnad inuti och alla människor är välkomna, oavsett religionstillhörighet. Det var så harmoniskt. Jag tilltalas av religionens grundtankar och dess mål om universell fred. De har verkligen plockat det bästa från alla världsreligioner och samlat dem under en fana. Av de religiösa byggnader som vi har besökt, är Lotustemplet utan tvekan det vackraste och mest harmoniska.

Inga taxi eller tuk-tuk ville ta oss tillbaka på kvällen. Tydligen befann vi oss allt för långt ifrån vårt hotell. Som tur var fick vi hjälp av ett ungt par som följde oss till det närmaste köpcenter, en halvtimmes promenad därifrån, för att sedan förhandla fram en tuk-tuk till oss. Våra räddare i nöden idag!


0 COMMENT(S):