The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Plåstra om en sjuk värld

Läkare Utan Gränser kommer från och med idag att i en landsomfattande kampanj fram till årsskiftet, uppmärksamma de vanligaste sjukdomarna som dödar miljoner av människor årligen runtom i världen, men som är lätta att behandla och förebygga. Läkare Utan Gränser har valt att uppmärksamma luftvägsinfektioner, malaria, undernäring, diarrésjukdomar och mässling, som dödar så många människor helt i onödan. Samtidigt som kampanjen sker på nätet, kommer Metro att ha en tre veckors lång artikelserie om organisationens arbete i tredje världen.

Efter att ha fått en förfrågan om stöd, är det med glädje som jag kommer att försöka hjälpa organisationen med att sprida kännedom om kampanjen och söka även Ert stöd i kampen mot vår sjuka värld.

När vår största högtid successivt närmar sig, där vi samlas med nära och kära för att fira kärleken, vänskapen och gemenskapen, är det en självklarhet för mig att också känna med dem av våra medmänniskor som inte har det lika gott ställt. Att dela med mig av det jag har och att försöka hjälpa till så gott jag nu bara kan.

Gå in på Läkare Utan Gränsers KAMPANJSIDA och köp deras virtuella plåster för att plåstra om vår sargade värld redan idag! Ditt bidrag kan vara skillnaden på liv och död för många, många människor.  

______________________________________________________

____________________________________


0 COMMENT(S):