The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Republikanerna är ett stort skämt

Snart är det återigen dags för presidentvalet i USA, världens ännu mest inflytelserika post. Som utomstående kan det många gånger vara svårt att förstå sig på hur amerikanerna resonerar kring sina politiker och vad de ser hos dem. Det verkar ju inte vara en självklarhet att Obama väljs om. Den ekonomiska krisen är inte över och arbetslösheten är ännu hög. Många amerikaner verkar tro på att åtta års försummad ekonomisk politik och ansvar, går att vända under en mandatperiod och under en global ekonomisk nedgång.

Jag tror också på att vita, gråhåriga män generellt får mer tid på sig och folk är mer tålmodiga än för kvinnor och färgade politiker. Jag undrar om det amerikanska folket förstår att många av de nödvändiga reformer som Obama försöker driva igenom för att stimulera ekonomin och reducera budgetunderskottet, aktivt motarbetas och stoppas av republikaner i kongressen. Hur kan republikaner sitta på röven och bestämt avvisa alla former av skattehöjning för de rikaste i landet, och istället vilja ha nedläggningar och nedskärningar? Vi ser ju resultatet efter åtta års republikansk ekonomisk och utrikespolitisk politik under president Bush.

Däremot är primärvalen i USA väldigt underhållande, tycker jag. Lyssna bara på en av de republikanska presidentkandidaterna, Herman Cain, som verkar fullständigt tappad bakom en vagn. Är det inte skrämmande att presidentkandidater är så ovetande om världen vi bor i och att dessa kan bli commander in chief och leda världens största militärstyrka?

0 COMMENT(S):