The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sluttampen av Indienresan

Torsdag den 25 augusti 2011
Hela dagen gick åt till resan tillbaka till Mumbai. Det har varit bra i Delhi, men när vi kom fram ikväll, kändes det ändå skönt att vara tillbaka till något som man är bekant med. Trafiken är inte lika farlig och vi slipper åka tuk-tuk till alla ställen. Plötsligt känns de där gamla taxibilarna utan säkerhetsbälte, så mycket mer säkra. Nu vänar de sista dagarna innan vår Indien-resa är över. Det kommer att bli skönt att få komma hem igen.

Fredagen den 26 augusti 2011
Det märks på oss att vi alla tre längtar hem nu. Mycket har vi upplevt, mycket har vi gjort och mycket har vi dragit lärdom av här i Indien. Men jag känner för min del att det är dags att återgå till vardagen nu. Det kommer att bli skönt att komma hem, efter en månad på resande fot. Vi var på Palladium idag och gjorde de inköp som behövdes. De har en väldigt bra bokaffär i det köpcentret, jag älskar sådana affärer. Kan stanna där hur länge som helst. Det är därför jag aldrig vågar gå till Barnes & Nobles med någon annan än syrran, eftersom vi är likadana. Timmar är som minuter där inne. Vi åt gott, drack gott, fikade gott. Jag klippte mig också. Frisören var duktig, tror att indierna är mer vana vid asiatisk hårtyp än vad de är hemma i Skandinavien.

*

Hemresan var lång. Vårt flyg från Mumbai till Bahrain hade blivit tidigarelagd hela 18 timmar. Väl i Bahrain fick vi en liten kort resa till ett av de många flygplatshotell i närområdet. Jag fick intrycket att Bahrain är ett väldigt välstädat land med många västerländska inslag. Vi bodde flott, men så länge jag fick en säng var jag nöjd. Vi sov som stockar för att sedan gå upp och äta oss sprickfärdiga på deras buffé.

Att landa i Köpenhamn på Kastrup följande dag var en sådan lättnad. Jag vet inte om ni har känt det någon gång, men att man äntligen kan sänka sin gard och tacka sin lyckliga stjärna för att resan har varit lyckad och inget ont har hänt oss. Trötta men välbehållna, satte vi oss på tåget hemåt, slutstation Odense.

Bjuder på denna charmerande bild. ;-)

2 COMMENT(S):

Hahaha Steve, när du hälsar på mig måste du ha den frisyren!

 

:-) Håret är klippt nu, går inte att få till en liten tofs längre. Tyvärr. höhö