The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"You Have To Be There"

Jag minns hur exalterade både jag och André var när vi var i New York 2009 och köpte en biljett till vår första Broadway-show. Hade vi varit några år yngre, hade vi studsat upp och ner och gjort en halvtaskig volt där på röda mattan vid biljettluckan. Eller nja, om jag tänker efter var det jag som drev på till en början. Vi såg "The Lion King", och det var obeskrivligt fantastiskt, så han blev allt annat än besviken! Att se något live går inte upp mot något annat, även om du ser samma föreställning på en 50" LED-TV med blue-ray och hemmabio-system.

Min önskan är att någon gång få se "Kristina från Duvemåla" live. Jag var för ung när den hade premiär i Malmö 1997. Då visste jag inte ens att det fanns en värld utanför Rosengård. Det har aldrig funnits någon inspelning från föreställningarna. Därför tändes hoppet när B. Andersson och B. Ulvaeus satte ihop en engelsk version av musikalen i New York. Någon gång ska jag över Atlanten till östkusten igen, då ska det banne mig köpas musikalbiljetter.

Lyssna bara på hur strålande Helen Sjöholm är. Gåshud när hon sjunger med sådan inlevelse och djup. Man verkligen känner den förtvivlan och smärtan som låten önskar förmedla.

3 COMMENT(S):

Men åh, jag skrev en jättelång kommentar som försvann. Jag får ge det ett nytt försök i morgon.

 

En av de vackraste och starkaste sånger som skrivits på svenska.
Kram/Filip

 

Blev det inget nytt försök BOkmald? :-P

Jag håller med Filip, en av de starkaste. :-)