The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"Läkare utan Gränser är mindre coolt"

Nu när julafton närmar sig och julklappshetsen snart är över, tillåt dig själv att sitta ned, ta ett djupt andetag och fundera över hur många saker du handlat som egentligen inte behövs men som du har köpt för att traditionen kräver en gåva att ge bort. Hur många gåvor kommer sedan att förbli i någon byrålåda och glömmas bort och aldrig användas?

Jag blev väldigt glad häromdagen när jag hörde att Musikhjälpen samlat in över 18 miljoner kronor för att flickor i Etiopien ska kunna få gå i skola. Det är en satsning som kommer att löna sig i längden, det är jag säker på!

Däremot ser man den enorma skillnaden mellan vad som är "populärt & coolt" och "mindre populärt & allvarligare", även i insamlingar för välgörenhet. Läkare utan Gränser har inga kända artister att använda som draghjälp, går inte att önska låtar eller möjlighet att kika in i någon glasbur. Allt handlar tyvärr väldigt mycket om publicitet, marknadsföring och val av forum nuförtiden. Jämförelsevis har organisationen i skrivande stund dragit in drygt 85.000 kr från 430 givare.

Trots att Läkare utan Gränsers kampanj genomförs i samarbete med Metro och selekterade bloggare på nätet utan samma läsarantal som de populära modebloggarna, går det knappast att jämföra räckvidden dessa kampanjer har. Jag tycker kanske att det är lite synd. För LuGs arbete är ju lika viktigt, för att hjälpa människor här och nu.

HJÄLP TILL OCH BIDRA TILL LÄKARE UTAN GRÄNSERS ARBETE RUNTOM I VÄRLDEN! --> PLÅSTRA OM EN SJUK VÄRLD.


1 COMMENT(S):

Hej Steve!
Kul att du skriver om oss och stödjer kampanjen. De gåvor som syns på webbsidan är endast de gåvor som kommit in via siten. Vi får in mycket, mycket mer pengar via sms samt via plusgiro. Men det är klart, som kampanj är musikhjälpen långt mer framgångsrik. Läkare Utan Gränsers stora intäktskällor är dock inte kampanjer utan våra regelbundna givare, bland de som ger via autogiro varje månad.
Vänliga hälsningar
Robert på Läkare Utan Gränser