The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Andra praktikveckan

Dagarna löser av varandra och vi är redan inne på andra veckan på året och min praktik på anestesiologisk avdelning. Närmare bestämt är jag på anestesiavsnittet på ortopedkirurgisk avdelning, för anestesi ska ju göras för att patienter ska genomgå operationer och inte för skoj skull.

Vad gör jag om dagarna? Ja, ränner efter läkare... tränger mig på hos sjuksköterskor för att få händerna på patienten. Lägger dropp, manuell ventilering, lägger larynxmask, assisterar vid spinalanestesier och diverse nervblockader i övre och undre extremitet. Man lägger interscalenär blockad vid operation i skulder- och laterala halsregionen; infraklavikulärt plexusblockad vid kirurgi i armbåge, underarm och handen; nervus femoralis blockad vid kirurgi på lårbenet eller knät och slutligen blockad av nervus ischiadicus vid kirurgi på underbenet, ankel och foten.

Lite nördigt inlägg med många obegripliga ord. Men det får stå kvar. Ibland kan det vara kul att få läsa något som man inte begriper något av. Nu ska jag nörda mig ännu mer med anestesiboken.

0 COMMENT(S):