The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Days of My Life

Så jag berättade för er att jag var i Malmö över helgen för 'thanksgiving'-middagen med familjen. Syrran kom hem i år, vilket inte har hänt sedan hon flyttade ut. Så vi samlade alla goda anledningar att fira, till en och samma dag. Vi tackade för det gångna året och hoppas på ett bra nytt år under drakens tecken, samtidigt som vi firade både pappas och Davids födelsedag. All mat och tårta gjorde att jag inte kunde röra mig ur fläcken... Mamma är som mammor brukar vara, öste på en massa mat i min skål samtidigt som hon påtalar hur "tunn" och "spinkig" jag har blivit.

Suddig bild, men jag gillar hur naturlig den är.
Sedan besökte jag templet också, innan jag skulle hem till Danmark igen. Oftast gör man det natten mot nyårsdagen (måndag), men jag kunde ju inte vänta på tolvslaget. Hade det varit i Asien, skulle massa fyrverkerier och smällare avfyras. När vi var yngre, brukade vi spara massa smällare till kinesisk nyår och smälla av på nyårsdagen till grannarnas förskräckelse. Vi bodde på Rosengård, och de trodde väl att det var skottlossning. En gång ville de ringa brandkåren för att det kom så mycket rök från smällarna.

Nu är det inte många dagar kvar på praktiken och jag tror att jag börjar förstå intensivläkarnas tankebanor. Jag har fått en patient att följa/ronda på denna vecka och det är både roligt och lärorikt. Vad ska jag säga, det är inte så mycket kommunikation, eftersom patienten är så dålig, men man behandlar utifrån blodprover och bildundersökningar, där man följer sjukdomsutvecklingen. När en överläkare läser igenom ens journalnotat och skämtsamt kommenterar att det är bra och att man snart kan börja jobba där, då är ju resten av dagen räddad!


1 COMMENT(S):

Låter lovande, med yrkesvalet alltså. Haha.

Det där med mat och fyrverkerier vettetusan, speciellt inte i Rosengård. Men fine. ;-)

HAHA. "Når de ens upp med fötterna", well något kanske LYFTER dem? Vem vet. Och jajjemen jag kommer dels lägga ut ett klipp några timmar innan det sänds som kanal 5 fixar och sen länka till kanal 5 play där det kommer kunnas ses i efterhand. :-)

Och jo. Borde kanske skänka kläderna...... Borde. Hm. Svårt val. Men ja. Kanske. ^^

Och finns det kakor med duriansmak? Troligtvis inte. Skulle det förvåna mig om det finns? Knappast. Ni knäppgökar har nog trollat fram ett eller två paket med de där inhemska, läskiga frukterna. ;-)