The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sjukhusdramatik

Det var en intressant och bra dag på sjukhuset idag. Det handlar mycket om vem man lyckas hiva fatt i och personkemin personerna emellan! En riktig kompetent och pedagogisk ST-läkare, fick jag gå med idag. Jag sög upp all information som en svamp.

Anestesiläkare ska vara på plats hos traumapatienter som kommer in till akuten, samt ha hand om hjärtstopp på sjukhuset.

Den här läkaren är lite av en fitness guru, vi skulle från bottenvåningen upp till en avdelning på tolfte våning och jag fick snällt följa honom uppför trapporna. När vi nästan var uppe, ringde telefonen och han kallades till hjärtstopp. Det var bara till att börja springa; till närmaste hiss (prioriterad åtkomst med hjälp av särskild "akutnyckel"), genom korridorerna så att de vita rockarna fladdrade, be folk gå ut från hissen för att vi ska använda den och till målet...

Där fick jag dagens motion. Satsar på att haka mig fast vid honom igen imorgon. Gymkortet känns plötsligt så överflödigt...

Huvudprincipen är att skapa fria luftvägar, 2 inblåsningar varvat med 30 kompressioner (i takten 100/min). Går det inte att ge inblåsningar av en eller annan grund, ska kompressioner utföras. Man ska larma 112 innan hjärt- och lungräddning påbörjas!

0 COMMENT(S):