The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Start på något nytt

Så var jag på hemmaplan i Danmark igen efter nästan tre veckor på vift. Det har varit bra, men jag börjar nog bli gammal som inte orkar med det högintensiva livet dagligen. Det är skönt att ha sitt eget och särskilt sin egen säng.

Idag började första dagen på min andra praktikperiod, denna gång på anestesiologisk avdelning. Jag var faktiskt riktigt nervös inför idag och drömde också om att jag kom för sent första dagen. Men jag kom i tid och allt ordnade sig. Människorna är trevliga, men jag tappade räkningen på vilka som jag hade hälsat på och inte hälsat på efter ett tag. Stället vimlar av sjuksköterskor... Får fortsätta hälsa imorgon helt enkelt.

Anestesi är intressant, men... jag kommer med mitt svar efter praktiken. Fick ventilera en patient idag, nästan intubera och satte en ventrikelsond som inte riktigt ville ner i magsäcken. Till och med anestesiläkaren fick ge upp efter tre försök.

Nu måste jag läsa på allt som jag har glömt...

Intubation.

1 COMMENT(S):

Du får börja om termin ett nu när du varit ledig i tre veckor. ;-)

Anetesi är intressant. Gillade att vara på IVA. Men ja folk är det överallt, haha. :-)

Och tack detsamma, Steve! En annan åker ut och reser här strax. Lovar att sola lite för dig också medan du har näsan i pluggböckerna. ^^