The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sunny Sunday

Ljusblå himmel och strålande solsken har det varit under helgen här i Odense. Jag gläds och ser fram emot våren när blommor och blad börjar synas igen. Man blir bara så mycket mer energisk när den gula apelsinen väljer att uppenbara sig!

Hade under veckoslutet ett längre pass på praktiken tillsammans med primärjouren. Jag tror att jag fick upp ögonen för en del av anestesin som är mer lockande än att bedöva patienter innan de ska operera sitt knä, höft eller skuldra. Det var traumapatienter, som anestesiläkaren skulle skulle stabilisera trycket och cirkulationen på, det var akuta gastroskopier, akuta kejsarsnitt... Det var den andra sidan av myntet som jag fick se, och det tilltalade mig.

Jag var helt såld när de fick fram barnet och man höll andan under den millisekunden innan barnet tog sitt första andetag och började skrika. Mitt lilla manshjärta smälte på plats och jag blev helt varm och glad inombords. Kunde inte sluta le. Min allra första förlossning som jag har fått bevittna. Det måste vara bland det roligaste med att vara läkare i gynekologi/obstetrik!

Helgen har gått lugnt till, med middag ute med vänner. Sedan har jag slutligen fallit för frestelsen och köpt den sista delen i "The Inheritance Cycle", jag verkligen gillar den fantasy-serien så mycket.


0 COMMENT(S):