The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

@Umashi
Se vem som är på besök i byn igen! Ingen mindre än bästa polaren och han tog med sig strålande solsken till Odense. Det skålar vi för med kinesiskt te på Umashi. Visst ser sushin god ut? ...det var den också. ;-)

Published with Blogger-droid v2.0.4

2 COMMENT(S):

Hej Steve!
Jättebra blogg måste jag säga!
Men jag undrar en sak som du kanske har nämnt men som jag inte har lagt märke till:
Varför valde du att utbilda dig till läkare?
-och hur har du tänkt för att inte ge upp din dröm?
Jag vill själv plugga till läkare, men på grund av den hårda konkurrensen känns livet lättare att välja en annan utbildning. Så snälla, vad kan få mig att kämpa tills jag kommer in i läkarlinjen och inte väljer en annan utbildning, eller borde jag kanske göra det?

Mvh/E.V

 

Hej E.V!

Varför jag vill bli läkare? Hmm... Det finns inte en utan lika många olika anledn till att bli läkare, som det finns studenter. Personligen bottnar det i ett genuint intresse av människokroppen (fysiskt och psykiskt) där jag har möjligheten att använda den kunskapen för att hjälpa folk att lindra sjukdom, förbättra sin hälsa och förhindra ohälsa. Det är inte omvårdnadsdelen, utan det medicinska som intresserar. Det är ett mångfacetterat yrke, oerhört varierat och begränsas inte av geografiska gränser, utan världen är en öppen arbetsplats. Man kan göra en stor skillnad i människors liv med små medel, om man vill.

Jag är säker i mitt val, för att kontakten med patienter och sjukvård, har känts rätt och självklart. Jag kan inte tänka mig att jobba med ngt annat. Det finns en plan som jag arbetar efter och därför finns inte alternativet att ge upp heller. :-)

Du måste själv väga för- och nackdelar om du tycker det är värt att offra några år på att ta dig in på läkarprog. Men om du har en alternativ utbildning/karriär, som du skulle bli lika lycklig av...?

Mvh,

Steve