The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dammar av guran

Facts: Jag har spelat spansk gitarr sedan fjärde klass (tror jag) och även i en gitarrensemble under fyra år innan läkarutbildningen började, eller var det mer? Min inriktning har främst varit klassisk gitarr och jag spelade hyfsat när jag var som bäst. 

Problem: Idag är jag så ringrostig att jag typ kan spela "bä, bä, vita lamm". Fingrarna är lika rörliga som dem hos en tant med reumatism. Flytten till Danmark och stressen där i början, gjorde mig apatisk. Gitarren glömdes bort i sitt hörn. Fodralet är helt täckt med damm. Det är sorgligt, när så många år av övning går till spillo. 

Solution: Igår när jag cyklade till universitetet, fick jag en impuls att besöka musikaffären på vägen. Sagt och gjort, jag köpte nya strängar till gitarren. Nu jädrar ska jag stränga om börja öva igen! Men tror inte att jag ska skaffa långa naglar längre, det... eh.. ser för jävligt ut. Ska därför lära mig att använda fingerplektrum. Kan en gammal hund lära sig sitta tro? 


3 COMMENT(S):

Sv. De är ju det! Han heter typ Christian Aalkjær.

Första gångerna man gör dem så känner man sig sjukt dum! Jag börjar vänja mig även om jag fortfarande tycker jag låter/ser dum ut :D

 

Härligt att läsa att du börjat spela igen! Vem vet, vi kanske kan spela/sjunga ihop en vacker dag? ;)

 

Helt bestämt, J! Men jag är ganska handikappad när det kommer till annat än klassisk...