The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Mor & Barn

Puh, så har jag skrivit min tjugofjärde (?) tenta sedan jag började på läkarprogrammet. Jag har ärligt talat inte koll på hur många det är längre. Jag har blivit tentaimmun, om jag får lov att hitta på ett eget ord. Känns lite som att sitta på ett löpande band och alla medicinböcker ska matas in en efter en, utan riktig tid för att reflektera över det. När vi började i början, tyckte jag att åtta veckors kurser var hårt, men jag anpassade mig och även sex veckors kurser på den kliniska delen är nära bristningsgränsen. Men de där tre veckors kurserna?! Stressen hamnar uppe vid luftstrupen redan från dag ett...

Min psykiatritenta i fredags gick bra, tror jag. Det kändes bra och jag är i alla fall nöjd med min insats. Mer kan jag inte göra. Jag kommer, olikt många av mina andra kursare, att sakna psykiatriblocket. Faktiskt njöt av det, sög in varenda ord och diagnos och smakade på orden. "Pseudoneurotisk schizofreni", "kverulansparanoia" eller "agorafobi". Man har i alla fall fått lära sig om en hel del personlighetsstörningar, som kan och kommer att förklara en del av de människor man möter och kommer att möta. Jag är fascinerad av hur vi människor är funtade bakom skallbenet. Faktiskt övervägde jag, även om det enbart var för en kort tidsperiod, att söka till psykologprogrammet. Som ni ser, blev det inget av det.

Imorgon börjar återigen en ny kurs, som kommer att handla om mor och barn. Det vill säga, den ab- och normala graviditeten, fostret och komplikationer som kan uppkomma under och efter graviditeten, samt det nyfödda barnet. Det kommer att vara väldigt intressant, det är jag helt säker på!


7 COMMENT(S):

Skönt att den gick bra! Tentan!

Det som är lite kul när man läster om graviditet och utvecklingen är att man efter att ja läst om alla de saker som kan gå så undrar man om något barn faktiskt blir normalt :P Känns som man lägger ihop alla d där 3/10000, 1/1000 och får att alla borde vara sjuka :P haha

 

Sv. Ja du får kolla det ;D

 

Sv. haha ;D Så är det :P typ.
Men lite skoj!

 

Sv. Jag sitter bara och väntar på att du ska skriva! =)
Jag har gett upp väldigt mycket för idag! Nya tag imorgon!

 

Sv. Jag är nog alldeles för pålitlig på sociala medier för mitt eget bästa :P Sova är förmodligen mycket bättre än att läsa!

 

Sv. Det hoppas vi! Sov sött!

 

Sick! Och fler blir det. Inte för att vara sån men så är det. ;-)

Och nej 15 mars (på torsdag) söker man här i Sverige iaf. Jag ska ju inte söka DK. Har "bara" Ma B kvar att läsa upp nu så borde ta tag i det. Hehe.

Och guuu', är det så längesen du började läsa min blogg? Gammal jag känner mig. Och vad mycket bättre jag har blivit, på att blogga alltså. Pinsamt hur jag skrev då. Haha. Hittade mig själv där på vägen, kan man säga. ^^