The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Playing Doctor

Jag nämnde så där i förbifarten för någon vecka sedan att vi läser obstetrik och neonatalogi just nu. Det är så mycket att jag drunknar i böckerna. På två veckor har vi rusat igenom obstetriken för att sedan dyka ner i neonatal-träsket! Jag känner mig så illa tvungen att använda kommande påsklov på att läsa ikapp. Sedan ska hela festen avslutas med en OSCE-tenta! (OSCE - Objective Structured Clinical Examination) Så nej, jag är inte stressad alls... 

Men jag tycker att många element är så diffusa. När vi läser om hjärtat eller lungor, kan jag på sätt och vis relatera till dem. Nu när vi läser om livmödrar och växande foster, vaginala blödningar och flytningar, ägglossningar och menstruationer... Hur ska jag förstå mig på det? :-S

Vi övar oss på att klämma på gravida magar och undersöka nyfödda (akut sjuka) spädbarn, med hjälp av fantomer, dvs plastdockor. Det är inte riktigt samma sak. Jag hade hellre velat klämma på en riktig gravid kvinna, volunteers?
3 COMMENT(S):

Ååå! Dock är inte så skoj! Och vaginala blödningar kanske inte är mycket bättre... hum. Det är ju riktiga människor man vill ha! Riktiga barn. Fast kanske inte om de är jättesjuka. Men ändå.

Kämpa på!

 

1. Det var hos Peter men ingen var hemma när jag kom så har inga nycklar.
2. Sy är skoj ;D
3. Något program om nya AT-läkare från SUS typ. Ganska bra faktiskt. Kolla om det finns på kanal5play.se ;D

Sv. Nej blödningar suger! okej spännande! Stackare liten ^^

Det ska bli mycket skoj!

 

Sv. Okej! Najs! Jag har inte sett det men det är i alla fall det programmet (som är engelskt) som det jag såg nu bygger på :P

Så snäll du är! Blir nog mamma glad med :D