The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dagens skämt

Jag hostade upp lunchen när jag läste att en företrädare för Sannfinländarna önskade införa märkning av icke-finnar. Bilder på judar med davidsstjärnan kring deras armar under Nazi-tyskland dök upp i huvudet på mig. Vem vid sina sinnens fulla bruk vågar ens tala om något så förfärligt? Om man inte sympatiserar med Hitlers strategier förstås. 

"Om varje utlänning blir tvungen att ha ett märke om sin etniska bakgrund, skulle polisen redan vid första ögonkastet se att 'där är en muslim från Somalia' eller 'där är en tiggare från Rumänien'", skrev Helena Eronen i tidningen Uusi Suomis bloggtjänst. (...) "Muslimer skulle kunna ha en halvmåne, ryssar hammaren och skäran, kambodjaner en landmina och amerikaner en hamburgare".

Det var menat att vara "sarkastiskt", förklarade hon i efterhand. Blir det sarkastiskt bara för att hon drog till med en hamburgare för amerikanerna i slutet, eller? Vi vet ju underförstått vilken etnisk gruppering de vill åt. Jag tror henne lika gärna som jag vill bjuda hem en maffiaboss. Kan man märka henne för att vara en idiotisk skitstövel då? Typ med en skitig stövel?

4 COMMENT(S):

Men fy va hemsk även om det nu skulle vara sarkastiskt...........

 

Om ni istället för att ta urklipp och vad dn skriver med sin agenda tar och läser hela orginalinlägget så får ni även veta en hel del annat som talar för ironi... Men ni orkar inte va? Ni vill tro det värsta om alla som har avvikande åsikter.

Hon föreslog nämligen bland annat att även finländare skulle ha armband för att underlätta för polisen... men det glömde ni ta upp va? Oops?! eller var det meningen att kasta skit som de andra?

 

Careful now. Everybody who repeat this lie can be sued.

 

Haha vilka människor det finns. Det där med hamburgaren för en amerikan var ju dock kul. Men annars är det ju bara rent vansinne. Hemskt.

Och jo då 70 spänn för inträde och 100 spänn för det vi gick på sen. Kommer ett inlägg lite senare idag om vad vi var på.. ;-)