The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn!

Mellan den 16 april och 13 maj driver UNICEF en bloggkampanj i samarbete med Apotek Hjärtat. För varje publicerad bloggpost, skänker Apotek Hjärtat pengar som motsvarar stelkrampsvaccinationer för 95 barn! 

Stelkramp orsakas av en sporbildande bakterie (Clostridium tetani), som normalt finns i tarmen hos många djur, men även i matjord. Bakterien bildar toxiner (gift) som blockerar nervimpulser. Detta framkallar de karakteristiska symtomen vid sjukdom; smärtsamma, krampaktiga muskelsammandragningar i ansiktet, nacken och som senare sprider sig till kroppen och extremiteterna. Det är en allvarlig sårinfektion som leder till döden ifall obehandlad pga den markanta risken för kvävning i samband med krampanfallen. 

Det allmänna vaccinationsprogrammet för barn utgör ett effektivt skydd mot bland annat stelkramp. Men i utvecklingsländer där få människor är vaccinerade, är sjukdomen fortfarande en vanlig dödsorsak hos nyfödda och småbarn. Därför arbetas det idag med många vaccinationsprogram i utvecklingsländer för gravida (antikroppar överförs från modern till barnet) och hos småbarn. 

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar en bloggpost mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj 

Foto: © UNICEF/Asselin

3 COMMENT(S):

Sv. Åå tack så mycket! Du är så snäll...

Men du! Har du sett Malmö har du sett världen!? ;)
Men skåne på sommaren är fint :D

 

Sv. Ja photoshop är skoj ;D haha
Träna!

Så har du helt klart upplevt allt. Eller något :D

 

Sv. Ja okejdå! haha.. jag är nog lite tekniknörd. (A)