The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

MSF-Odense

Kom precis hem från ett möte med de andra i vår, än så länge, lilla MSF-arbetsgrupp. MSF står för Medicine Studerandes Förbund och är det största studentförbundet för läkarstudenter i Sverige. I takt med att antalet svenska läkarstudenter ökar i utlandet, startades en utlandssektion (MSF-Utland) 2008. 

Men vi i Danmark har inte varit särskilt bra på att organisera oss, jämfört med dem i exempelvis Polen eller Rumänien. Det saknas fortfarande lokalföreningar i Danmark och därför försöker vi nu starta upp den första här i Odense. Vi är fortfarande i startgroparna, men det går sakta men säkert framåt. Det är riktigt kul. Det här med föreningar är ju nytt för mig. Förhoppningsvis har vi en vald styrelse innan sommaren.

Annars ringde den danska motsvarigheten till SCB till mig idag angående en studie-/arbetsmarknadsundersökning. Jag blev lite smått chockad när jag skulle räkna ihop antalet år som jag har studerat; jag är inne på det sjuttonde året! Helt galet...

1 COMMENT(S):

Så skoj! Det verkar najs koj ju! Har tänkt på att det inte finns någon sådan förening här någon gång!