The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Back to the Middle Ages

Sydkoreanska tullmyndigheter har stoppat omfattande smuggelverksamhet från Kina med piller innehållande pulveriserade människofoster. Tydligen ska dessa piller förhöja potensen och även ha en föryngrande effekt hos cancerpatienter. Priset för ett piller ligger på 260 SEK (40.000 won). 

Jag sitter med ögon stora som tefat, höjda ögonbryn och gapande mun. Aldrig har jag hört talas om något mer avskyvärt och förfärligt. Vad är det för människor som kan hantera aborterade och döda foster (framgår inte ifall dödfödda spädbarn också inkluderas) på så sätt att de framkommer i pulveriserad form? Vad är det sedan för människor som ens stoppar dessa piller i munnen, medveten om innehållet? 

Pillerna förmodas vara tillverkade i nordöstra Kina och kinesiska myndigheter ska undersöka saken närmare. Sydkoreanska forskare har verifierat pillernas innehåll som överensstämmer till 99,7% med mänskligt DNA. 

Detta är på inget sätt utbredd praxis inom traditionell kinesisk medicin, där "människodelar" används för vitaliserande syfte. Man behandlar sina döda med allra högsta respekt och vördnad, utan undantag. Jag ser detta som en konsekvens av brist på kunskap i kombination med mänsklig desperation. De individerna som ens kom på denna "idé" från början, skall ställas inför lagen för dessa förkastliga och avskyvärda brott. 

Läs mer: 
Pulveriserade bebisar i kinesiska kapslar (DN.se)
Ministry investigates pills made of "human flesh". (China Daily) 
Traffickers of "human-flesh capsules" arrested. (The Korean Times)
Human Flesh Pills: China To Investigate Dead Baby Capsules Claims (Huffington Post)

3 COMMENT(S):

Det där är bara så sjukt!

 

Gud vad sjukt. Finns då saker och folk till allt..

Till något annat: du är alltid välkommen på drive in när vi flyttat sen, höhö. Den med loft är på cirka 50 kvm och den andra, utan loft och balkong, på 64. Samma hyra, typ. Så det är svårt. Ska på visning på den stora lägenheten i helgen och känna in atmosfären så får vi se sen. :))

Och du är rolig du, om din dröm där med mat eller toa och sovrum. Haha. MEN LOFT KÄNNS JU SÅDÄR SUPERMYSIGT?! Gaaah. Blir galen.

 

Sv. Det gör jag absolut :D Palla regn... Fast kanske inte så mycket bättre i Lund dock.

Sv. Asså sträva kan man ju i alla fall.. Det kanske inte är så troligt. Fast fick dock 10 i biokemi så kanske ändå =)

Ja okej! Kirurgi är bäst ju! Ska faktiskt ansöka till jobb som preparatframställare (dissektion alltså) i dagarna som kommer :D