The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

It's Friday

Ända sen jag kom tillbaka från min lilla utflykt till Själland och Malmö, har jag varit närmast tom i skallen. Jag försöker så smått börja läsa i gynekologiböckerna, vilket går hyfsat. Sidorna avverkas, men jag tvivlar på att de har fastnat i hjärnan. Jag tänker inte, men ändå misstänker jag att jag tänker väldigt mycket. Jag vet att jag svamlar nu, men det kan inte hjälpas. 

Igår hade Odense kvällsöppet i centrum, "Odense by night". Massa folk var ute och det var festlig stämning. Jag spatserade omkring med Rasha och kände av temperaturen. Vi avslutade med kvällsdessert på Jensens. Sedan bråkade vi som riktiga utlänningar om notan, hon vann. Servitrisen, Busra, tyckte inte att jag var tillräckligt "övertygande". Jaha. 

Idag vaknade jag till fågelkvitter utanför mitt fönster. Jag är ledig idag för att det är dansk helgdag, Bededag. Man ska tydligen gå till kyrkan och be. Sure. Jag tror att det istället blev massa öl och dans i solen för de livsglada danskarna, med tanke på jazzmusiken som spelades på amfi-scenen här intill bostadskvarteret. Men jag fick ett ryck och skulle plötsligt möblera om i sovrummet. Ni vet känslan när man känner att möblerna inte står på rätt plats? Min kropp mådde genast bättre efter att det var ommöblerat. Jag måste ha en skruv lös någonstans. Seriöst. 

Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag och helg. Jag ska jobba imorgon. Försöker ställa in mig på det, att det ska bli roligt att träffa gamla tanter och gubbar. Positiva tankar, positiv musik... "Can't help falling in love..."

2 COMMENT(S):

Gynekologi kan inte vara lätt =)

 

Bråkade om notan, hehe. Jag hade bara "Nej jag betalar", "nej jag" säger den andre då och då hade jag bara "okej if you say so." ;-)