The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Different Roads


"Different roads sometimes lead to the same castle." 

- Jon Snow (A Game of Thrones)

*

Inte alla kommer ta den stora vägen som tar en raka vägen från A till B. Inte alla kommer heller fram till slutdestinationen. Många av oss kommer att ta många sidovägar, omvägar och vissa även hamna i återvändsgränder. Men skam den som ger sig.

För ofta stressar jag upp mig över vad andra högpresterande vänner och bekanta omkring mig redan har uppnått i tidig ålder, vilka erfarenheter de redan har i bagaget och hur många delar av världen de redan har lagt bakom sig. Hur vissa klarar av att hålla så många bollar i luften samtidigt, utan att för den delen prestera sämre, på något sätt. Jag erkänner att jag ibland önskar att jag kunde bättre.

Däri ligger också ens styrka, intalar jag mig själv. Att inse sina svagheter och envist arbeta för att förbättra dem. Men även förstå att en rak väg inte alltid är den bästa vägen. Det är under resans gång, med dess dalar och toppar, att segla i med- och motvind, som kommer att forma en som människa och slipa fram den sanna lyster i rådiamanten.