The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Du gamla, Du fria

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
/: Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna. :/ 


*

Om du inte sedan innan kan nationalsången, är det banne mig på tiden att du lär dig den! Jag lärde mig den på lågstadiet för att jag tyckte det var så pinsamt att jag inte kunde texten till skolavslutningarna. Eller om det nu var min lärare på den tiden, som tyckte att det var viktigt att vi, unga svenskar, kunde den. Detta var på Rosengårdsskolan. Jag har alltid tyckt att hon är en klok lärare. Klok som en uggla.

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

1 COMMENT(S):

... Jag kan den fortfarande inte. Haha. Inte hela iaf. Är inte så patriotisk av mig, faktiskt. Fast det tillhör väl att kunna låten ändå. Allmänbildning, mhmmm.. ^^