The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Thunder & Lightning

Dagen började med solsken som strålade in genom mitt sovrumsfönster och jag åt frukost till fågelkvitter och solens värmande strålar på min bara hud. Men snart förbyttes det mot åska och himlen öppnade sig. 

När vi var barn brukade vi få många varnande uppmaningar om att inte vara olydiga mot våra föräldrar, få då skulle åskguden dundra något så förskräckligt att vi barn skulle skrämmas till åtlydnad. Kinesisk gudstro antar många varierande former och skepnader. Men jag var aldrig rädd för åskan, utan brukade ligga vaken och lyssna till det. 

Det har en sådan renande effekt. Luften känns så frisk efter att åskvädret bedarrat. En kraftfull urladdning efter lång tids uppstämd spänning. Många gånger har jag önskat att vissa ärenden här i livet också hade kunnat hanteras på det viset, att låta allt släppas fritt efter att ha behövt hålla inne på saker och ting så länge. Men en sak som jag har lärt mig här i livet är att sanningen inte alltid är att föredra för vissa, den kan ibland skada mer än den tröstar.

0 COMMENT(S):