The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Friends

God mat, massa positiv energi som omsluter oss alla och charader som avslutning på kvällen. Det var en riktigt trevlig kväll med de bästa.

2 COMMENT(S):

Hej!

Jag har, till min stora förvåning, kommit in på läkarlinjen i Odense, och känner mig väldigt förvirrad på det mesta. Boende är fixat och jag har sökt CSN så vissa bitar börjar falla på plats. Jag har läst dina Danmarks-guider, men det är ändå en del som jag inte förstår. Måste man alltså folkbokföra sig i Odense då? Innebär inte det att du inte längre har rätt till CSN (eftersom man enligt skatteverket då räknas som utvandrad, alltså inte svensk medborgare)? Kanske klöddar jag till det helt i onödan, för funkar det för dig så borde det ju funka för mig med :)
Hur som helst, tack för din blogg! Den har hjälpt mig mycket i all studera-i-Danmark-kaoset!
-linnea

 

Hej Linnea! Roligt att du ska börja läsa i Odense! :-)
Ang din fråga, du ska folkbokföra dig i DK och reg då som utvandrad i det svenska folkreg, men du förblir svensk medborgare och behåller alla rättigheter som hör till. :-)

Hör av dig ifall du undrar ngt mer el behöver hjälp m ngt!

Hoppas du kommer trivas i Odense!

Steve