The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Keep Fighting!

Jag hoppas att de av er som inte fått ett positivt besked på antagningen, håller modet uppe! Fortsätt kämpa för det som ni känner är det enda rätta för er, att bli läkare! Om inte detta år, så kanske nästa. Om inte i Danmark, så i ett annat. Möjligheterna är många, men alla bäckar leder i slutändan ut till havet, kära vänner.

Endast 29 svenskar blev antagna till läkarprogrammet i Danmark i år, vilket är rekordlågt. Den danska regeringen ha lyckats med att smälla igen dörren för nya svenskar. Det är förståeligt från deras perspektiv, men jag grimaserar starkt åt att ansvarig minister kallar det för en "positiv tendens". Istället hade man kunnat säga att man slutligen funnit en balans på antalet antagna svenska läkarstudenter som är möjligt att utbildas i landet, utan att det leder till läkarbrist på längre sikt. Så himla opolitiskt korrekta.

De av er som börjar plugga i Odense till hösten, hör av er om ni behöver hjälp med något. Det finns nu en nystartad svensk förening i Odense, Medicine Studerandes Förbund-Odense, som jag vet gärna ställer upp. Sänd ordet vidare!

3 COMMENT(S):

Whuuut Finnar på studiet? Kommer bli kul att se dem på wp... men de må ha lärt sig svenska, eller danska för att klara sig på något vis.

:)
/R

 

Förstår att de vill att fler av "sina egna" ska komma in istället för massa utländska (svenska och andra nationaliteter) ska "ta" deras platser.

Här krävs ju "bara" Matte D medan i Danmark har de ju ändrat nu så det krävs Ma E för utbildningen, därav att så få svenskar tas in. :)

 

... Kommer med tiden kanske, den där biologiska klockan. ^^

OCH VADÅÅÅ! Det är inte mitt fel att OS-gymnasterna själva är snuskiga. Jag är bara bildförmedlaren. ^^