The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Today's Wisdom

2 COMMENT(S):

Läst lite i din blogg. Kändes lite kontroversiellt att lägga upp den här bilden, med tanke på hur du inte riktigt verkar ha en ödmjukhet kopplad till sjukdomar och åkommor du studerar. Som läkare handlar det till väldigt stor del att lära känna människan, inte bara namnen på allt den består av. Tänk bara på att vissa människor kan beröras av ett okänsligt förhållningssätt till hur allmänheten ser på en sjukdom. Det är inte alltid självklart att folk förstår att det är skämt, även om glädjefyllda inslag är det viktigaste livet kan erbjuda. Det är viktigt att visa respekt helt enkelt.

Ta inte illa vid dig, det är bara onödigt att känna sig dålig över en sån sak, men tänk lite på att människor kan ta åt sig.

Lycka till med studierna! Du kommer säkert bli en grym läkare!

 

Först förstod jag inte riktigt vad du menade, men efter att ha kollat lite på hur du hamnade på bloggen klarnade bilden.

Jag håller med dig om att i en behandlingssituation skall patienten ses som en helhet. En duktig läkare är oftast inte en som bara ger korrekt diagnos och rätt behandling utan måste även få patienten att känna sig hörd och förstådd.

Jag brukar skriva om sjukdomar en gång emellan och ibland har det skett i en smått skämtsam ton medan andra har skett i en mer allvarlig ton. De sistnämnda har jag skrivit för att informera och upplysa medan de förstnämnda inte haft ngn större tanke bakom sig utan jag har mest nämnt dem i förbifarten. Därför vill jag tacka för din påminnelse om att en skämtsam ton inte alltid faller i god jord hos alla utan kan misstolkas som okänslighet och arrogans. Och att man även kan ta illa vid sig har då aldrig varit mitt syfte. Kommer ha detta i åtanke hädanefter.

Däremot står jag för publiceringen av denna bild, jag både står för det och jag lever efter det.