The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

A New Chapter

Tiden springer iväg, vare sig man vill det eller ej. Valet vi har är att hänga med eller hamna på efterkälken. Jag har därför valt att sluta lägga alltför mycket tid på bloggen. Jag är ingen och har aldrig varit någon storbloggare precis, men den som har haft en eller har en blogg, vet att det kan sluka en hel del tid som kan läggas på annat istället.

Under senaste året har jag känt ett onyttigt tvång att uppdatera trots att jag kanske inte har det mest vettiga att komma med. När det börjar bli ett tvång istället för att det kommer naturligt, då är det något som inte riktigt stämmer. Man får ställa sig frågan vem man egentligen skriver för. Ordspråket säger ju: "Att tala är silver och att tiga är guld." Om jag bara lägger upp en massa musik från YouTube för att fylla ut och babblar på om allt eller inget.. Ja, då kan jag nästan låta bli.

Man lever bara en gång och det gäller att göra det mesta utav det. Under sommaren kom jag till insikt med vad som är viktigt här i livet. "Vad gör mig lycklig?", är en ytterst relevant fråga att ställa till sig själv. Mötet med nya vänner under sommaren har berikat mig och gett mig nya perspektiv.

Vad jag ska arbeta för framöver, är att realisera de drömmar jag har. Att ta svåra beslut som kommer forma framtiden när det bekväma livet som läkarstudent är över. Vi kommer fortsätta att ses här kring detta runda bord, men mera sällan och förhoppningsvis blir de gångerna mer givande, både för mig och för er.

5 COMMENT(S):

Fint skrivet Steve och jag förstår precis vad du menar. :)

 

Haha nej vi fikade inte på GAYcaféet Chokladkoppen. ;-) Vi tog ett fik i närheten istället.

Nu ska jag grotta ner mig i nervsys... zzz.. Tenta på onsdag. Bööö!

 

Haha vi ska kunna sjukt mycket, faktiskt. Det är verkligen så. Det är ingen liten översiktskurs och speciellt inte över nervsystemet de KÖTTAR (som amnuenserna älskar att uttrycka sig) på som bara den. Latinska ord och termer som om vi aldrig läst något annat språk. ^^

Men det är roligt. Har äntligen fattat det där med bukhinnan och dess retro- och intraperitoneala skikt. Tog två dagar men nu så. Okej. Fattar det inte någorlunda bör tilläggas, på den nivån jag behöver kunna det åtminstone. Haha.

Men vi kan lite om allt känns det som. Cellen, nervsystem, anatomi, inre organ och vävnad, tidig embryologi, mikrobiologi, etc. Blir en rooolig tenta på onsdag, höhö. ;-)

Nu ska jag sova och vakna svettig och rabbla latinska ben och muskler, har blivit en nattlig vana nu för tiden. ^^

 

Hej,

Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

Vi kommer att satsa mycket på Besökstoppen så att den kommer att nå en bred publik, så missa inte chansen att vara med ifrån början. De 100 första bloggare som registerar sig kommer även att få synas i reklamspotten under en veckas tid när Besökstoppen har börjat bli populär. Detta som ett tack till Er som är med ifrån början.

Mvh
Besökstoppen

 

Sant, förvisso. Klart man inte kommer ifrån forskningen och det är givetvis en viktig aspekt. Men mitt fokus är inte att forska, det låter jag gärna andra göra. Sen i framtiden kanske jag också kommer göra det men det är verkligen inte min plan just nu. Sen är det väl att vi håller på med så pass tråkiga saker just nu så då känner man ytterligare att forskning inom detta? No way. Haha. :)