The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sista ansökningsdatum förlängd till den 18 mars!

På grund av driftproblem med Optagelse.dk har utbildningsministeriet beslutat att förlänga ansökningsdatumet till måndag den 18 mars 2013 kl. 12.00. Det betyder att du som varit ute i sista sekunden, eller varit med om krångel kan hinna med att sända in dina "følgeskrivelser" till universiteten.

Det har varit en del frågor kring ansökningsguiden som jag har länkat till. Jag beklagar att jag inte länkade till den engelska versionen samtidigt. Här kommer därför ansökningsguiden till e-ansökan på Optagelse.dkengelska HÄR.

Önskar Er alla lycka till under förloppet!

Steve

11 COMMENT(S):

Hej, fin blogg!

Jag undrar hur du har hittat optagesesområdenummer till programmen? Jag letar nämligen efter dessa nummer, men för andra program. Tacksam för svar!

Hanne

 

Hej Steve!

Tänkte ansöka till läkarprogrammet i köpenhamns universitet, om jag har förstått det rätt så kan man enbart söka en gång om året, men det finns ändå två "terminer". Där man börjar i Januari eller i September. Hur vet man vilken termin man bör söka till?

 

Hej! När du blir antagen blir du tilldelad en plats antingen på hösten (september) eller våren (februari). Men det är möjligt att på din ansökan kryssa för ifall du önskar det ena eller det andra.

MVH
Steve

 

Hej Steve!
Måste man översätta samtliga dokument till danska eller går svenska/engelska bra? (Till kvot2)

 

Hej Steve!

Tack för en mycket hjälpsam blogg. Håller på med min ansökan för läkarprogrammet med kursstart till hösten i Köpenhamn. Min fråga är om man behöver skicka in ett personligt brev om man söker till kvot 1, och vad för information de i sådana fall efterlyser i brevet.

Tack på förhand, Elias

 

Hej Marta!
Svenska/engelska funkar utmärkt!

Hej Elias!
Tack för vänliga ord. Personligt brev gäller endast kvot 2 på Köpenhamns Univ. Ingen annanstans. Läs om inneh i det pers brevet på KUs hemsida: http://studier.ku.dk/bachelor/ansoegning-og-optagelse/vurdering-kvote2/motiveret-ansoegning/

Lycka till båda!

 

Hej! Undrar om det går att skicka underskriften via internet eller om jag måste posta den? är ute lite sent nämligen...

Tack på förhand,

MVH,

Erik

 

Hej Erik!
Jag tror inte det går att skicka underskrift via internet. Ring dem och hör! Annars kanske du hinner med express-post till Danmark!

Mvh, Steve

 

Hej Steve! Tack för en bra och informativ blogg!

Jag är lite förbryllad och oroad över hur få svenskar som blir antagna på läkarlinjen i Danmark. Jag försöker komma in på Københavns Universitet i höst. Jag har 20,0 i betyg, men får tyvärr ingen hurtigstartbonus.

Har du någon aning om mina chanser att komma in på kvote 1?

Mvh,
Albin

 

Meget interessant blog

 

Hallå! Bra artikel fortsätt skriva i samma riktning